Workshop Oil Paints

Workshop Oil Paints

Saturday November 9th

This workshop explains all the techniques, tips and tricks that you need to know to get started and become excellent in handling oil paints. It focusses on the special advantages that oil paints bring to the painters toolbox, but also emphasizes a deeper understanding of the chemistry involved, so that you can make paintings that will stand the test of time and last for centuries to come.

Besides being the ideal medium for eternity, oil paints also open up a wide number of painting techniques that are unique to this medium. This workshop is the ideal place to learn the special techniques that allow you to blend brushstrokes imperceptibly and paint skin, sky and clouds softer than you have ever done before, while keeping your colors extremely vibrant.

When: 11:00 - 16:00 - bring your own lunch

(supermarket is around the corner)

Where: Hoogstraat 43a, Rotterdam

Costs: € 60,- all materials included


Workshop Olieverf

 

Zaterdag 9 November

Deze workshop geeft je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om te beginnen met olieverf en er een professioneel niveau in te bereiken. De workshop geeft speciale aandacht aan de extra voordelen en verftechnieken die olieverf aan een schilder biedt, maar gaat ook dieper in op de chemie die er aan ten grondslag ligt en die je moet begrijpen als je schilderijen wil maken die de komende eeuwen blijven meegaan en hun glans, kleurechtheid en pracht blijven behouden.

Naast het feit dat olie hét medium voor de eeuwigheid is, heeft het ook een groot aantal unieke kwast- en verftechnieken voortgebracht, die je in geen enkel ander medium zo goed en gemakkelijk kan uitvoeren. Deze workshop is de ideale plek om de speciale schildertechniek te leren van het 'dassen' - wat je weer in staat stelt om je kwaststreek zo zacht en onzichtbaar te vervagen, dat je de zachtste huid, en beste kleurovergangen en meest realistische wolkenluchten kan schilderen, terwijl je je kleuren kleurecht en stralend houdt.

Wanneer: 11:00 - 16:00 - neem je eigen lunch mee

(AH om de hoek)

Waar: Hoogstraat 43a, Rotterdam

Kosten: € 60,- al het materiaal inbegrepen

Workshop Portrait

Workshop Portrait

0