Portretten

U kunt drie verschillende soorten portretten laten maken. Voor alle drie zal degene die model staat naar mijn studio moeten komen om te poseren. Elke benadering stelt me in staat een ander aspect van het menselijk karakter en de persoonlijkheid weer te geven.

Portret-4.jpg

Tekening

De meest directe en levendige vereeuwiging van een moment en stemming. Deze snelle manier van portretteren vangt de kleinste spontane uitdrukkingen, blikken, emoties en houdingen en levert daarom de meest levendige portretten op. Ik maak drie portretten in drie uur en daaruit kan je dan diegene kiezen die het mooiste de persoonlijkheid en het karakter van het model weergeeft.

50 x 60 cm - Grafiet op papier
€ 350,- voor één tekening
Poseren: 3 uur

 

 

Portret-5.jpg

Levensgrote Tekening

Monumentaler en meer uitgesproken grafisch zijn deze levensgrote tekeningen met Acrylverf. Behalve een zeer goede gelijkenis van het portret, probeer ik hier met meer stylistische en grafische elementen een beeld te maken, dat ook op zichzelf interessant is om naar te kijken - zelf als je het model niet zou kennen. Deze grote tekeningen hebben een licht en bijna kalligrafisch karakter. Ik maak er twee of drie in één ochtend of middag. Daaruit kan je diegene uitkiezen die je het meest geslaagd vindt.

100 x 150 cm - Acryl op papier
€ 1250,- voor één tekening
Poseren: 4 uur

 

Portret-1.jpg

Olieverf

Olieverfportretten nemen de meeste tijd in beslag om te maken en het resultaat gaat eeuwen mee. Het portret is meer bestudeerd, gebalanceerd en rijk aan kleur en detail. Omdat het model minstens driemaal drie uur zal moeten komen poseren wordt dit type portret wat meer getemperd en gelaagd, zoals een goede wijn langzaam op dronk komt. Met meer aandacht gecomponeerd en met evenwichtiger kleuren, vormen en stemmingen, wordt de uitdrukking en persoonlijkheid van het model wat zachter, complexer en gelaagder weergegeven. Ik kan meer kanten zien van dezelfde persoon en die worden allemaal gedestilleerd en samengebracht in één enkel portret, waar je lang naar kan blijven kijken.

alle afmetingen - Olie op linnen
vanaf € 2250,- naar grootte
Poseren: 3 x 3 uur